اظهارات رئيسجمهور درباره رسيدن تورم در برخي کشورهاي صادرکننده نفت به 300 درصد و مقايسه آن با کاهش تورم در کشورمان و برداشت از آن به عنوان يک موفقيت مديريتي، در حالي است که بررسي آمارهاي بينالمللي نشان ميدهد هيچ کشوري در جهان، تورم 300 درصدي ندارد.

به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از مشرق- حسن روحاني در نمايشگاه مطبوعات با اشاره به موفقيت دولت در مديريت شرايط سخت اقتصادي کشور در اثر کاهش قيمت نفت، گفت: «همه شما ميدانيد که امسال سال بسيار سختي براي دولت بود همه مطلعيد وضع اقتصادي دنيا و وضع نفت و قيمت را ميدانيد برخي از کشورهاي همسايه که جمعيتشان يک سوم ما است و درآمد نفت آنها ده برابر ما است، ده ها ميليارد از ذخايرشان براي اداره امسال خود استفاده کردند.
شما ميدانيد کشورهايي که صادر کننده نفت بودند برخي از آنها تورم در کشورشان الان نزديک به 300 درصد شده است ولي در کشور ما مسير کاهشي تورم و مسير رونق البته با شتاب کمتر حفظ شده است. اگر شرايط عادي بود پارسال اگر رشد ما 3 بود امسال بايد بيشتر مي بود، اما شش ماهه اول رشد ما يک است. ممکن است تا پايان سال هم رشد ما حدود 2 باشد اما در عين حال نگذاشتيم به رشد منفي برسيم و نگذاشتيم مسير کاهش تورم مسير عکس خود را طي کند.»
اظهارنظر روحاني درباره رسيدن تورم در برخي کشورهاي صادرکننده نفت به 300 درصد و مقايسه آن با کاهش تورم در کشورمان و برداشت از آن به عنوان موفقيت مديريتي، در حالي است که بررسي آمارهاي بينالمللي نشان ميدهد هيچ کشوري در جهان تورم 300 درصدي ندارد.
معتبرترين گزارش بينالمللي درباره نرخ تورم کشورهاي جهان، گزارشهاي دورهاي صندوق بينالمللي پول است که نرخ تورم بيش از 180 کشور عضو را بر مبناي اطلاعات دريافتي از کشورها و برآوردهاي کارشناسي محاسبه و اعلام ميکند.
آخرين گزارش رسمي صندوق بينالمللي پول مربوط به يک ماه پيش (اکتبر 2015 است). مطابق گزارش صندوق بينالمللي پول، بالاترين نرخ تورم در دنيا به ونزوئلا تعلق دارد که اتفاقا يک کشور صادرکننده نفت است و احتمالا منظور روحاني همين کشور بوده است. نرخ تورم ونزوئلا در پايان سال گذشته ميلادي 62 درصد بوده که پيشبيني ميشود تا پايان سال جاري ميلادي به 159 درصد و در سال آينده ميلادي به 204 درصد افزايش يابد.

بر اساس اين گزارش، ونزوئلا در سال جاري ميلادي بالاترين نرخ تورم را در سطح جهان دارد و رتبههاي بعدي تورم در اختيار اوکراين با 50 درصد، سودان جنوبي با 41 درصد و يمن با 30 درصد است.
البته مخالفان دولت ونزوئلا مدعي شدهاند که نرخ تورم واقعي در اين کشور بسيار بيشتر از آمار و ارقام اعلامشده توسط دولت اين کشور است.
ولي طبيعتا همانطور که در ايران نميتوان براي نرخ تورم به ادعاي مخالفان دولت استناد کرد، در ساير کشورهاي جهان نيز همين معيار برقرار است. ضمن آن که اخباري که در
سايت سفارت ايران در ونزوئلا منتشر شده نيز نرخ تورم اين کشور را 300 درصد نشان نميدهد.
بنابر اعلام صندوق بينالمللي پول هماينک در سطح جهان فقط 17 کشور جهان با نرخ تورم دورقمي مواجهند که يکي از آنها ايران است. به عبارتي شرايط فعلي به علت رکود جهاني و آثار کاهش قيمت نفت، دوره نزولي قيمتها در سراسر دنيا است.
اين در حالي است که در دوران افزايش قيمت نفت به بالاي 100 دلار، به علت آثار تورمي قيمت نفت، نرخ تورم جهاني نيز صعودي بود.
نرخ تورم در ساير کشورهاي صادرکننده نفت در سال جاري ميلادي بر اساس اعلام صندوق بينالمللي پول بدين شرح است: روسيه 16 درصد- ليبي 8 درصد- اندونزي 7 درصد- الجزاير 4 درصد- امارات 4 درصد- کويت 3 درصد- عربستان 2 درصد- عراق 2 درصد- قطر 2 درصد- بحرين 2 درصد- عمان نيم درصد.
اکنون مسؤولان نهاد رياست جمهوري بايد براي افکار عمومي توضيح دهند که نرخ تورم 300 درصدي را از کجا آورده و در اختيار رئيسجمهور به عنوان شخص دوم کشور که حفظ اعتبار وي از اهميت بسزايي برخوردار است، قرار دادهاند.